HTML

A meglepetés lakás

Húgomnak, Csillának készítek elő egy hatalmas meglepetést: tevékenykedésem eredményeként egy saját lakás tulajdonosává válik Budapesten... Valódi pénz áramlása nélkül, cserekereskedelemmel... Olyan helyzetekbe került az utóbbi 4 évben, amit másnak egész életében nem kavar az élet. És nem adja fel. Nekem ez tetszik, ezért szánok erre az ötletre időt, energiát.

Friss topikok

  • korosikati: @Süni: Lila ágra kulcsolt! vagyis: Gratulálok, Csilla! :-) (2010.10.05. 08:07) Anagramma-feladvány
  • www.lelkirendrakas.hu: Kati, Az ajánló olvasó nevét lehagytátok. Kérem pótolni. Jakab Gyöngyi www.notudat.hu Köszönöm. (2010.09.29. 21:22) Lélekápoló felajánlás
  • Pénzpedagógus: Igen, ezt már vártuk, mikor következik be... Okos lány ő! Minden sínre kerül majd! :))) (2010.09.24. 15:01) Megtalálta-LAK! :-)
  • Pénzpedagógus: @István: egy gondom volt csak, amikor ezt leírtam: nem volt még kapcsolatom Csillához. Ez volt az ... (2010.09.24. 15:00) Az ígért beszámoló
  • Pénzpedagógus: Nagyon várjuk!!!!! (2010.09.20. 19:53) Képzés indul!

Visszajelzések

korosikati 2010.09.16. 13:42

Köszönöm a visszajelzéseket, a támogató leveleket, az előrevivő kérdéseket és a hasznos tanácsokat!

Természetesen megválaszolom e-mailben a kérdéseket, és úgy döntöttem, itt a blogban is megjelentetem ezeket a pontosító, részletező kiegészítéseket.

Az első kérdés: húgod mit tesz saját magáért, és hogy változzon a helyzete?

Válaszom: Köszönöm kérdésedet, egyértelműen azért segítek neki, mert úgy látom, az elmúlt 4 évben kitartóan küzd az előbbre jutásért, de... Egyik korábbi albérletét például egy fiatal párral osztotta meg, hogy kiadásait csökkentse, pár hónap után munkából hazaérve üres lakás fogadta, a barátnak hitt pár (is) eltűnt. Később egy komoly(nak vélt) kapcsolatából neki maradt a jóhiszeműen vállalt autóhitel, a fiú vitte az autót. Emiatt már egy gyorshajtásért kiszabott büntetés is húgomnak jutott... Kiadásai fedezésére kénytelen volt néhány hónapra olyan munkát is elvállani, ahol nem jelentették be...
Örömmel mesélte, hogy előléptették üzletvezetővé egyik munkahelyén, 28 napot dolgozott, mert saját munkanapjai mellett minden műszakváltásért is felelős volt, és hetvenezer forintot kapott. Kevesebbet, mint korábban...
Lakáshitelt egyedül, rövid bejelentett munkaviszonya miatt és önrész nélkül nem tud felvenni, fizetését már hónap elején tudja, mire kell szétosztania.
 
Húgom egyszer visszaköltözött szüleinkhez, de a kis faluban nem érzi jól magát. Ötödikes kora óta Budapesten tanult (horvát kéttannyelvű iskolába járt), megszerette, megszokta a fővárosi életet.  Érettségizett, lakberendező végzettsége van, horvátul és szerbül anyanyelvi szinten beszél, angolul alapfokon. Jelenleg két munkahelye van, főállásban egy benzinkúton és mellékállásban egy sofőrszolgálatnál dolgozik. Most éppen egyedül él egy albérletben. Egyik nap szárnyal, másik nap inkább fel sem hív a kilátástalanság miatt...
 
Két kisgyermekemmel (2 és fél éves és 7 hónapos) gyed-en vagyok itthon, igazából ennek köszönhetően az elmúlt egy évben kezdtem érdeklődni a pénzügyi módszerek, stratégiák, megoldások, lehetőségek iránt. Rájöttem, hiába diplomáztam, analfabéta vagyok pénzügyekből. Félreértés ne essék, megvan mindenünk, egyre gazdagabbak vagyunk (már kimerem mondani), bőségben élünk, boldogok vagyunk párommal és a babákkal. Úgy látom - mióta ezzel a témával foglalkozom -, hogy ha megtanultuk volna pénzügyeink menedzselést, más lenne az életünk. Ez hiányzik az oktatásból, emiatt van szerintem húgom is ebben a helyzetben. Minden könyvet amit elolvasok, Édesanyámnak is adom tovább, mert bizony a szülőktől kaptuk az alapokat. Szerencsére nyitott a tanulásra, megdöbbenve olvassa a meggyőződésétől merőben eltérő gondolatokat. Emellett kezdem azt látni, hogy húgom a több munkával sem jut előbbre, mert toldozgat-foltozgat, csak fut a mókuskerékben. Emiatt fontos neki is a pénzügyi képzés...

Címkék: hitel lakáshitel pénzügy nélkül képzés munkahely analfabéta egyedülálló másodállás pénzügyi autóhitel önrész

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://meglepeteslakas.blog.hu/api/trackback/id/tr812300317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pénzpedagógus · http://www.eznemjatek.com 2010.09.16. 23:12:49

Kedves Kati!

Igazán nemes a cél, ami miatt ebbe a különös-különleges vállalkozásba kezdtél, de... valamiért motoszkál bennem a kisördög, hogy az ajándéklakás nem fogja megoldani a hugod problémáit.

Egyértelmű a leírtakból, hogy jó eszű, kitartóan dolgozó lányról van szó, de az emberekkel szembeni - már bocs, de jobb szót nem találok - naivitása miatt többször is nagy bajba tud kerülni. A naivitás oka pedig szerintem nem egyszerűen az elemi, veleszületett jóindulat, hanem - ahogy Te is írtad - a pénzügyi műveltség gyakorlatilag teljes hiánya. Ha ez így marad, akkor hiába kap a hugod, nem mellesleg az én druszám ajándékba akár kacsalábon forgó palotát is, a lakás fél, max. egy éven belül semmivé lesz. (Bárcsak ne a próféta szólna belőlem!)

Éppen ezért megbeszéltem a társammal, Szopper Zsófiával, a www.eznemjatek.hu társtulajdonosával, hogy mit tudunk felajánlani a hugodnak. Ez a következő:

- az ország egyik legjobb pénzügyi tanácsadó cégének szervezésében lebonyolított szakmai napon való részvétel (értéke 60.000 forint), ahol nem csak a pénzügyi alapokra kap rálátást, hanem munkalehetőség is kínálkozhat neki. A szakmai nap szeptember 25-én lesz Siófokon. A részletekért jelentkezhettek Zsófinál a www.penzugyitanacsadas.com oldalon keresztül.
- ajánlatunk másik fele egy személyre szabott pénzügyi életvezetési coaching, ahol a pénzügyi műveltség alapjait szilárdítjuk meg, szokásokat, gondolkodásmódot alakítunk át, pénzügyi életpálya tervezést tanulunk, ill. a mindennapi élethez szükséges praktikákat ismertetjük meg. Ez ügyben az info@eznemjatek.hu címen várjuk Csilla jelentkezését. (Értéke alapvetően felbecsülhetetlen, mert szó szerint megváltozik tőle az élete.)
- a coaching befejezése után fél éves garancia, vagyis, ha kérdése van, akkor sem engedjük el a kezét, továbbra is támogatjuk tanácsokkal. (Értéke a fél évre 25.000 forint.)

Mindez felajánlás, vagyis hugod számára teljesen ingyenes. Tiszta szívből kívánjuk, hogy jusson mihamarabb lakáshoz, mi csak azt szeretnénk, ha ezt majd meg is tudná tartani, méghozzá úgy, hogy nem a lakása viszi el a havi költségvetésének több, mint a felét. Így több maradhatna arra is, hogy ne csak a rabszolgaságot lássa az életből ilyen fiatalon.

Üdvözlettel:

Himer Csilla & Szopper Zsófia
www.eznemjatek.hu

korosikati · http://mondokak.hu 2010.09.17. 05:30:03

@Süni: Kedves Himer Csilla és Szopper Zsófia!

Fantasztikus, óriási lehetőség! Biztosan felébredtem már, ugye?! Köszönöm!
Valóban hosszútávú és maradandó segítség, tudás, amit ilyen nagylelkűen felajánlotok neki.
Hétvégén találkozom vele személyesen (idén harmadik alkalommal), akkor megosztom vele ezt a csodálatos üzenetet.
Viszonzásul megjeleníthetem honlapotok linkjét a támogató partnerek között?

Köszönettel és szeretettel,
Kőrösi Kati

Pénzpedagógus · http://www.eznemjatek.com 2010.09.17. 19:01:45

Kedves Kati és Csilla,

igen, ébren vagytok! :)

A részleteket majd beszéljük meg magánban, légyszi jelentkezz be valamelyik megadott emailcímen, vagy keress meg a Facebookon!

A felajánlást a linkre vonatkozóan köszönjük, élnénk is vele.

Sok sikert mindkettőtöknek!

a www.eznemjatek.hu csapata
Zsófi & Csilla
süti beállítások módosítása