HTML

A meglepetés lakás

Húgomnak, Csillának készítek elő egy hatalmas meglepetést: tevékenykedésem eredményeként egy saját lakás tulajdonosává válik Budapesten... Valódi pénz áramlása nélkül, cserekereskedelemmel... Olyan helyzetekbe került az utóbbi 4 évben, amit másnak egész életében nem kavar az élet. És nem adja fel. Nekem ez tetszik, ezért szánok erre az ötletre időt, energiát.

Friss topikok

  • korosikati: @Süni: Lila ágra kulcsolt! vagyis: Gratulálok, Csilla! :-) (2010.10.05. 08:07) Anagramma-feladvány
  • www.lelkirendrakas.hu: Kati, Az ajánló olvasó nevét lehagytátok. Kérem pótolni. Jakab Gyöngyi www.notudat.hu Köszönöm. (2010.09.29. 21:22) Lélekápoló felajánlás
  • Pénzpedagógus: Igen, ezt már vártuk, mikor következik be... Okos lány ő! Minden sínre kerül majd! :))) (2010.09.24. 15:01) Megtalálta-LAK! :-)
  • Pénzpedagógus: @István: egy gondom volt csak, amikor ezt leírtam: nem volt még kapcsolatom Csillához. Ez volt az ... (2010.09.24. 15:00) Az ígért beszámoló
  • Pénzpedagógus: Nagyon várjuk!!!!! (2010.09.20. 19:53) Képzés indul!

Az ígért beszámoló

korosikati 2010.09.21. 20:48

Tegnapelőtt elutaztunk Budapestre, olyan izgatott és boldog voltam, mint a karácsonyi ajándékozás idején... :-)
Csilla éjjel ügyeletben volt a sofőrszolgálatnál, így csak akkor "jelentkeztünk be", mikor már az albérlet utcájában jártunk. Szép környezetben, családi házas övezetben, egy kétemeletes társasházban bérli a lakást. Váratlan érkezésünk kicsit balul sült el, mert Csilla elaludt közben, és emiatt - szerinte - nem úgy fogadott minket, mint ahogy szeretett volna. Pl.: nem söpört össze... Szerencsére ezen hamar túltettük magunkat...:-)

A lakás kellemes, jó elrendezésű, szerintem pont ideális húgomnak. Látszik persze, hogy lenne mit szépíteni, alakítani, egy-két bútor is elférne még, de ami fontos, az megvan. A konyha polcait kicsit feltöltöttük, míg Csilla a két picurral hancúrozott egyet.

Leültünk aztán Csillával, és elmondtam neki Himer Csilla és Szopper Zsófia felajánlását. Igyekeztem ügyesen felvezetni, érthetően fogalmazni, az előzményeket ismertetni és a meglepetés lakás tervéről nem beszélni... Sikerült is, a meglep-lakról még ebben a percben sem tud. :-) Tudni kell, hogy nincs internet-hozzáférés a lakásban, emiatt még nem volt lehetősége kutatni a neten. :-)

Meglepődött, és meg is ijedt kicsit a felajánlás hallatán, mert találkozott már, kapott már ilyen-olyan tippeket, tuti ötleteket, szuper ajánlatokat, kihagyhatatlan ígéreteket, amik aztán becsődöltek, nem teljesültek, elfelejtődtek... Ezen kicsit össze is kaptunk, mert nem értettem, miért kell szöszölni, mit kell mérlegelni egy ilyen helyzetben; szerinte pedig én el sem tudom képzelni, milyen kiszolgáltatott helyzetben van, nem tud és nem is teheti meg, hogy csapongjon...

Konkrétan, ugye most szombaton lesz az a pénzügyi képzés, Siófokon, amire részvételi lehetőséget kapott. Pénteken és szombaton éjjeles lesz a benzinkúton. Így kellene elmenni, illetve ami fontos: visszaérni a késődélutáni műszakkezdésre. Ha késik, kirúgják. Ha nem megy el a képzésre, sajnálni fogja, és tart attól, hátha ez feltétele a további segítségnek Csilla és Zsófi részéről.

Nem tudom már Nektek igazából továbbadni azt a sírással, nevetéssel, megsértődéssel és ölelgetésekkel jócskán felturbózott másfél-kétórás beszélgetést... Végülis örültem, mert végre egy légtérben voltunk.

Természetesen köszönettel és nagy örömmel fogadja a felajánlást, tisztában van vele, hogy kemény és kitartó munkával, alapjaiban fogja megváltoztatni az életét, amire elengedhetetlenül szüksége van.

Hétfőn reggel aztán üzent: "ma éjjel végre tudtam aludni..."

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://meglepeteslakas.blog.hu/api/trackback/id/tr32313442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2010.09.22. 09:34:20

Kati,

A túlfűtött várakozáshoz képest, lehet kissé hideg volt a fogadtatás, de szerintem racionális az adott helyzetben. Kimondottan biztatónak nevezném... ;)

Pénzpedagógus · http://www.eznemjatek.com 2010.09.22. 12:56:23

Kati,

megértem, hogy adott helyzetben Csilla próbál "biztonságra" játszani, vagyis a meglévő munkahelyét nem veszélybe sodorni. Ez teljesen érthető.

Hosszú távon azonban el kell gondolkodjon rajta ő is, hogy ilyen előrejutási lehetősége van a jelenlegi munkahelyén. Ha nem tud előbbre jutni, akkor konzerválja a jelenlegi helyzetet.

A másik: nem ez a feltétele a további segítségnek, viszont a felajánlásnak ez a része egyszeri és megismételhetetlen. Többször ilyen felajánlást a szakmai napra vonatkozóan nem tudunk tenni.

Ezt kellene mérlegelni.

Üdv:

:) Csilla :)

korosikati · http://mondokak.hu 2010.09.23. 07:37:33

Kedves Csilla és István!

Nehéz volt a vasárnapi beszélgetést összefoglalni, főleg azért, mert a végkifejlet teljesen pozitív lett, és húgom nagyon lelkes, kész a változásra, a változtatásra.

Szombaton ott lesz a szakmai napon! :-)

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2010.09.24. 06:51:07

@Csilla,

Úgy gondolom Kati már többszörösen megtette amit tehetett, most már Csillánál a labda. (mondtam volna, ha nem olvastam volna az utolsó posztot)

Csak annyit szeretnék hozzátenni, ha itt véget is érne a történet, akkor is világgá kiáltanám.

De tudom, hogy itt minimum két ember élete fordul fel fenekestül...
Mint ha Kati is ráérzett volna valamire... ;)

Két tanulság viszont már most lejött:

- az igazi szeretet feltétlen és tevőleges
- SOHA NE hallgass a kisördögre

Pénzpedagógus · http://www.eznemjatek.com 2010.09.24. 15:00:10

@István: egy gondom volt csak, amikor ezt leírtam: nem volt még kapcsolatom Csillához. Ez volt az egyetlen hely, ahol reagálhattam.

Azóta, hála Istennek, tudtam már Csillával is beszélni telefonon, úgyhogy elsimult minden, el is kezdtük a munkát. Legalábbis az első házi feladatait már megkapta. :)
süti beállítások módosítása